Naomi, wat kost het ontwerp van een logo?

Eén van de vragen die ik regelmatig krijg. Heb ik voor jou een pasklaar antwoord? Ja en nee.

 Ja? Je kan zelf aan de slag gaan in Paint of PowerPoint. Of beter nog: teken eentje op papier en scan het in? Dan kost het je enkel jouw tijd. Je kan er online laten maken voor een appel en een ei.

Nee? Wil je toch graag professioneler naar buiten komen dan wat je zelf knutselde? Dan is het een goed idee om te zoeken naar een geschikte designer voor jouw logo. De budgetten hiervoor variëren tussen €1000-10.000.

Naast het budget hou je best ook rekening met enkele andere factoren om tot het beste resultaat te komen.

  • Portfolio: bekijk het portfolio van de designer om af te toetsen of de stijl van de designer overeenkomt met wat je zoekt?
    Lijken alle ontwerpen op elkaar of wordt er veel variatie getoond in het portfolio?

  • Ervaring en expertise: Heeft de designer in het verleden al gelijkaardige projecten gemaakt? Gaat het over een startende ontwerper of ga je voor een ervaren rot in het vak?

  • Recensies en getuigenissen: bekijk recensies van eerdere klanten om een idee te krijgen van hun tevredenheid. Wat vonden ze van de professionaliteit en betrouwbaarheid van de samenwerking?

  • Communicatie: Een goede communicatie is de basis van alles. En zeker bij het ontwerpen van een logo. Ga dus op zoek naar een ontwerper die duidelijk communiceert en bovendien luistert naar je wensen.

  • Prijzen en doorlooptijd: zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan als het op timing aankomt. Je wil je merk niet lanceren zonder de gepaste branding natuurlijk. Toets ook af of de prijzen passen binnen jouw budget.

  • Persoonlijke band: Overweeg tenslotte of je een klik hebt met de ontwerper. Je gaat er namelijk intensief mee samenwerken, en dan zorgt een goede band vast en zeker tot een succesvol resultaat van je project.

Vorige
Vorige

Klantenverhaal: Oboelo